„Subsemnatul, Ionuț Gobej, medic specialist neurochirurg, angajat al Spitalului Clinic Colentina, fondator al Secției de Neurochirurgie, demisionez din funcția deținută în cadrul spitalului.(…) Astăzi, activitatea în Secția de Neurochirurgie a Spitalului Colentina este un act de uzură extraordinară și am ajuns în situația de a refuza peste 60 de pacienți cu tumori cerebrale complexe, în condițiile în care, în anul 2017, era prevăzut să operăm peste 600. Acești pacienți au fost refuzați din cauza lipsei și a pierderii de personal, a programului operator restricționat și a lipsei de consumabile și medicamente”, reiese din cererea de demisie a medicului neurochirurg Ionuț Gobej.
În demisia depusă de către Ionuț Gobej, acesta menționează că atât personalul secție de neurochirurgie, cât și cel de la ATI sunt hărțuiți.
„La aceste probleme se adaugă hărțuirea permanentă a personalului medical din secțiile de neurochirurgie și ATI. Astăzi, fieare neurochirurg poate opera o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00, operații a căror complexitate este mică sau cel mult medie. Rezistența mea în spital începe să fie echivalentă cu oferirea unui ac medical sub standard și nu îmi pot asuma această responsabilitate. În aceste condiții, prezența mea în Spitalul Clinic Colentina nu se mai justifică, termenii în baza cărora am venit în acest spital fiind modificați radical”, mai reise din cererea de demisie.
În luna ianuarie, atât Ionuț Gobej, cât și colegul său Florin Bica, au acuzat managerul spitalului, Silvi Ifrim, că a redus personalul secției de neurochirurgie, că nu le sunt plătite orele suplimentare și că nu mai au posibilitatea de a efectua intervenții chirurgicale după ora 15.00.
Gobej spunea, în ianuarie, că a discutat cu managerul Silvi Ifrim despre situația unității medicale și că a încercat să prezinte soluții pentru buna desfășurare a activității, redactând în acest sens o scrisoare prin care cere ajutor de la instituțiile statului. Într-o postare pe Facebook, medicul i-a cerut demisia managerului, dar spune că nu acesta este scopul principal.
„A intrat în cabinetul meu (Ionuț Gobej – n.r.) solicitând ajutorul pentru efectuarea a două operații care erau programate în aproximativ două săptămâni. Sigur că această situație nu o puteam rezolva pe loc, de aceea l-am rugat să aibă timp ca împreună cu colegii șefi de secție să punem în discuție ce posibilități pentru a rezolva această problemă. Din păcate, această problemă nu se poate rezolva foarte repede deoarece nu aveam cadrul legislativ pentru plata orelor suplimentare”, declara Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, într-o conferință de presă susținută în luna februarie.
În urma acestor acuzații, consiliul medical al Spitalului Colentina a dispus cercetarea disciplinară a celor doi medici neurochirurgi.